Att anlita en hantverkare för att sätta kakel och klinkers har flera fördelar

1. Erfarenhet och expertis

En professionell hantverkare har vanligtvis års erfarenhet av att sätta kakel och klinkers, och de har därför en expertis som är svår att matcha för en lekman. De kan ge råd om vilka material som är bäst för olika situationer och kan hantera komplicerade installationer.

2. Kvalitetsarbete

En professionell hantverkare kommer att utföra arbetet med högsta möjliga kvalitet, vilket resulterar i en snygg och hållbar installation. Detta kan spara dig tid och pengar på lång sikt genom att undvika behovet av att reparera eller byta ut felaktigt installerat kakel och klinkers.

3. Snabbhet

En professionell hantverkare kan vanligtvis slutföra jobbet snabbare än en lekman, vilket minskar störningar i ditt hem eller företag.

4. Säkerhet

Att installera kakel och klinkers kräver viss kunskap och försiktighet för att undvika skador på dig själv eller ditt hem. En professionell hantverkare har den nödvändiga utbildningen och utrustningen för att utföra arbetet på ett säkert sätt.

5. Garanti

Många hantverkare erbjuder garanti på det arbete de utför. Detta ger dig som kund extra trygghet och skydd om det skulle uppstå problem efter installationen.

Sammanfattningsvis kan en professionell hantverkare spara tid, pengar och oro genom att säkerställa en högkvalitativ och hållbar installation av kakel och klinkers

Vill du sätta ditt kakel eller lägga klinkers själv kan du följa vår guide nedan

Att sätta kakel själv

Att sätta kakel kan vara en rolig och tillfredsställande uppgift, men det kräver också kunskap och erfarenhet för att göra det på ett tryggt och säkert sätt. Här är några steg att följa för att säkerställa att kaklingen är stark, hållbar och säker:

1. Förbered ytan

Innan du börjar sätta kakel, se till att ytan är ren och jämn. Om det finns några ojämnheter eller skador på ytan, fyll i dem med spackel och låt torka ordentligt innan du fortsätter.

2. Använd rätt verktyg och material

För att säkerställa att kaklingen blir korrekt och hållbar, använd högkvalitativt kakel, kakelkors, fogmassa, spackel, murbruk och en kakelskärare. Använd också skyddsglasögon, handskar och andningsskydd för att skydda dig själv.

3. Mät och markera

Mät ytan och markera var kaklet ska placeras. Det är viktigt att markera en rak linje för att se till att kaklet sätts på ett rakt och jämnt sätt.

4. Applicera murbruk

Applicera en jämn mängd murbruk på ytan med en tandad spackel. Se till att murbruket är jämnt fördelat och i linje med markeringarna på ytan.

5. Placera kaklet

Placera kaklet försiktigt på murbruket och tryck fast det i position. Använd kakelkors för att säkerställa att kaklet placeras på ett jämnt sätt. Kontrollera regelbundet att kaklet är i linje med markeringarna.

6. Skär kaklet

Skär kaklet med en kakelskärare för att passa i hörn och kanter. Använd handskar och skyddsglasögon när du skär kaklet.

7. Applicera fogmassa

När murbruket har torkat, applicera fogmassa på kaklet med en gummispatel. Se till att fogmassan är jämnt fördelad och i linje med kaklet.

8. Rengör och underhåll

Rengör kaklet och fogmassan noggrant med en fuktig trasa och se till att ytan hålls ren och torr. Kontrollera regelbundet att fogmassan är i gott skick och reparera eventuella skador så snart som möjligt.

Genom att följa dessa steg och använda rätt verktyg och material kan du sätta kakel på ett tryggt och säkert sätt, och skapa en vacker och hållbar yta. Kom också ihåg att alltid följa tillverkarens instruktioner och konsultera en professionell om du är osäker på hur man sätter kakel.

Vill du ha ett kostnadsfritt hembesök?

Fyll i vårt formulär så har jag allt jag behöver för att ringa och boka ett möte med dig vilket vi följer upp med en offert.

Vilka är vi?

SH Golv till tak AB är det kompletta företaget för dig som behöver hjälp inom golv & plattsättning. Vi utför de flesta typer av golvläggning för såväl privatpersoner som företag. Som auktoriserat golvföretag ger vi dig trygghet med garanti på utförda arbeten. Vi hjälper dig även med ROT-avdraget.

Vi har självklart all behörighet inom vårt yrke samt F-skatt och jobbar med marknadsledande leverantörer.

Känn dig trygg

Som kund hos oss kan du känna dig trygg att du får ett väl utfört arbete av kunniga golvläggare. Vi har lång yrkeserfarenhet och ser till att hålla oss uppdaterade på nyheter i branschen.

Företaget innehar F-skattebevis och är momsregistrerat.
Org. Nr. 559443-3780

Känn dig trygg

Vi utför det mesta från golv till tak i alla former för såväl privatpersoner som företag. Som företag ger vi dig trygghet med garanti på utförda arbeten.

Plattsättning

Vi hjälper dig att sätta kakel & klinker. Läs mer

5

Mattläggning

Vi lägger textilmattor av alla slag från marknadsledande leverantörer.

5

Köksmontering

Vi utför installation av ditt nya kök.

5

Badrumsrenovering

Vi hjälper dig med hela badrumsrenoveringen.

Nöjda kunder i fokus!

★★★★★

Läs och ge oss gärna ett omdöme på Google. Klicka här!

Garanti

Som auktoriserat företag ger vi dig trygghet med garanti på utförda arbeten.

Vi har lång yrkeserfarenhet och ser till att hålla oss uppdaterade på nyheter i branschen.

Utnyttja ROT-avdraget hos oss!

Med ROT-avdraget får du tillbaka 30% av arbetskostnaden när vi hjälper dig.

Några av våra leverantörer

Vi kan beställa från i princip vilken leverantör som helst. Här är ett par av de som vi har ett nära samarbete med.